ONTDEK MEER OVER DE DESKUNDIGEN

Stephanie Manasseh

CEO & Oprichtster Accessible Art Fair

Stephanie Manasseh is een Canadees Curator en de oprichtster en directrice van de Accessible Art Fair. Ze heeft ook de Art & Design Sessions voor BMW Brand Store in België, met 10 sessies, ontwikkeld en geïmplementeerd van tentoonstellende kunstenaars en belgische ontwerpers en van internationaal gerenommeerde fotografen zoals Xavier Lust, Terry O'Neill en Marc Lagranget.

Haar expertise in de kunstwereld bracht haar doorlopende professionele vennootschappen met merken zoals American Express, The New York Times, BMW, Montblanc. Stephanie was uitgenodigd om te praten op de prestigieuze Art For Tomorrow 2016 georganiseerd door The New York Times in Doha, Qatar afgelopen maart.

Accessible Art Fair - Selectiecommité - Sylvain Levy

Sylvain Levy

Co-oprichter DslCollection

Het is in 2005 dat Sylvain Levy en zijn vrouw, Dominique Levy, hebben hun privaat chinese hedendaagse kunst aangemaakt genoemd DslCollection. De doorlopende acquisitie van nieuw voorwerpen is niet het enige doelwit van hun missie. De collectie is open tot een heel wijd publiek door traditionele communicatie evenals digitale technologie.

In mei 2014, DslCollection heeft de inaugurele onderscheiding Asia Prize van The Art Newspaper gekregen dat de beste bijdragen tot de promotie van kunstontwikkeling in Asië herkend. In 2016, DslCollection werd herkend door Larrys List als de beste digitale verzameling van het jaar.

Leticia Hoffman

Artistiek Geassocieerde Artistique Fine Art Group

Leticia heeft zich aangesloten bij The Fine Art Group in 2014 als artistieke geassocieerde en staat bij in het kunst markt onderzoek, kunst zorgvuldigheidseisen en portefeuille beheer voor de groep en zijn privaat klanten. Na dat ze haar trainingsprogramma gehaald heeft in Kunst en Ontwerp aan de College of Fasion in Londen heeft Leticia haar diploma gehaald met eerste klasse BA (Hons) in Kunstgeschiedenis en Visuele studies aan de Universiteit van Manchester.

Ze heeft in een veilinghuis in Nieuw-Zeeland voor dat ze terugkeerde naar Londen om er stage te lopen aan de Thomas Dane galerij en aan de Modern British Department van Sotheby's. Aan de Graduate Internship Programme van Christie's heeft ze in de afdelingen Old Masters, Imperssionist & Modern and Post-War & Contemporary gewerkt en heeft ook samengewerkt aan de inauguratie van de First Open London Sale van Christie's Kensington.

Accessible Art Fair - Selectiecommité - Kathryn Smith

Kathryn Smith

Executive Director Ampersand House

Oorspronkelijk van Australië waar ze haar eerste diploma behaald heeft in Schone Kunsten en Rechten, Kathryn heeft dan verhuisd naar de Verenigd Koninkrijk waar ze haar Ph.D. behaalt heeft in Rechten aan de universiteit  van Cambridge. Ze verhuisde naar Brussel in 2011.

Kathryn is een bevoegde kunsthistoricus en advocate werkend als curator en prive-adviseur Corporate verzamelaars en investeerders met een focus op kunst en design. Met haar echtgenoot, Ike Udechuku, heeft ze Ampersand House in 2011 opgericht: een privaat huis en galerij waar mid-eeuws ontwerpen hedendaagse kunst en creativiteit ontmoeten.

Accessible Art Fair - Selectiecommité - John Volleman

John Volleman

Kunst & Design Handelaar

John Volleman is oorspronkelijk van Nederland is al lang actief in de kunst, antiek en designwereld. Toen hij in Nederland woonde heeft hij voor verschillende veilingshuizen en voor de Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden gewerkt waar hij een oog voor kwaliteit en inspiratie heeft ontwikkeld.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de mondiale kunstwereld, John heeft onlangs zijn eigen handel in kunst, antiek en design gelanceerd; samenwerkend met en adviserendeen wijde selectie verzamelaars en kunstenaars. Hij voorziet begeleiding bij het opbouwen van kunstvezamelingen, doorzoekt de hele wereld naar unieke voorwerpen en kunstwerken en adviseert in interieuroplossingen.

John is bekend met de wijde selectie van internationale kunst en de antiekmarkt. Hij verzamelt zelf moderne kunst, scandinavische ontwerpen, antieke meubels en archeologische voorwerpen. Stukken van verschillende periodes kunnen gemakkelijk gemengd worden wanneer ze karakter en ziel hebben; refelcterende de specificiteiten van die tijd. Dat kunst en mooi stukken deel zouden moeten uitmaken van ons dagelijkse leven is zeer integraal naar zijn eigen filosofie.

Accessible Art Fair - Selectiecommité - Sophie Clauwaert

Sophie Clauwaert

Executive Director ArtExpert

Als Art Advisor adviseert Sophie verzamelaars en kunstliefhebbers. Gedurende de laatste jaren heeft ze samengewerkt met internationale kunstgalerijen, musea en bedrijven. Sophie Clauwaert heeft haar Master in Kunstgeschiedenis in Brussel gehaald en heeft haar opleiding vervolledigd met een tweede Master in Schone en Decoratieve Kunsten aan het Sotheby's Instituut van Londen in 2007. Gedurende deze jaren heeft ze haar gespecialiseerd in Oude Meesters Schilderijen maar heeft ze ook een goed begrip voor kunst en antiek in het algemeen verwerft.

Na dat ze succesvol stages heeft voltooid aan het Victoria & Albert museum (Londen) en aan het Sotheby's museum (Parijs) besloot ze om aan haar eigen zaak te beginnen en richtte ze ArtExpert in 2008 op.

In 2014 is Sophie een student expert geworden in Oude Meesters Schilderijen aan de Chambre Nationale des Experts Spécialisés (CNES).

Accessible Art Fair - Selectiecommité - Henri van Melle

Henri van Melle

Voormalige Executive Director International Evenementen en Tentoonstellingen

Henri van Melle heeft Kunstgeschiedenis gestudeerd en studeerde af bij Sorbonne en ICARTT (école des métiers de la culture et du marché de l'art) in Parijs. Hij debuteerde zijn carrière in 1989 als galerij directeur in Parijs en heeft de werken van verschillende belangrijke hedendaagse ontwerpers en opkomende artiesten tentoongesteld. Door zowel  in de design als in de fotografie sector te werken heeft hij een naam voor hemzelf gemaakt in de kunstwereld.

Voortdurend op zoek naar nieuwe creatieve paden heeft hij besloten zijn eigen bedrijf op te richten in 2000: Division Créative, een agentschap gespecialiseerd in de productie van culturele evenementen. Hij heeft op het Paris-Plages programma gewerkt net zoals andere internationale tentoonstellingen. In 2011 sluit hij zich aan bij Hermès als Executive Director International Evenementen en Tentoonstellingen. Deze samenwerking is onlangs tot een einde gekomen dat Henri toestaat om terug in de kunst sector te werken. Henri van Melle, onlangs beloond als Officier de l'Ordre des Arts et des Lettres, is een administrateur van de FRAC (Fond régional d'art contemporain de la Région Normandie) en was voorzitter van verschillende musea cirkels.